Usługi
BLOG

Kolumny wnętrza (część II)

Функції колон в сучасному інтер'єрі

Колонны в интерьере  Колони в приміщенні використовуються і як опори, і як окремий декоративний елемент. Ці архітектурні елементи можуть слугувати для зонування площі кімнати, або навіть як маскування несучих конструкцій. Вони застосовуються для корекції пропорцій приміщення, і для візуального розширення інтер'єру (наприклад за допомогою вертикальних ліній, канелюр можна домогтися ефекту вищої стелі).

Колони також можуть приховувати полиці і шафки - це порожнисті фальшколонни. Використовуються в практичних цілях, незважаючи на те, що виконані вони найчастіше не з міцного каменю або мармуру, а з поліуретану або гіпсокартону. Напівколони можна також використовувати, як опору для меблів - шаф, столів, стільців, крісел.

Якщо ви поставите невисоку колону на барній стійці, тоді цю площу можна перевтілити в міні-бар. З'єднавши дві колони між собою за допомогою арки, в неї можна вмонтувати підсвітку або світильники.

Основна функція колон в інтер'єрі - зонування простору. Варіантів виконання велика кількість. Наприклад: використовуючи колони, ви можете відокремити обідню зону від кухні, або ж зробити акцент на каміні, розмістивши з обох боків дві колони. І класичний варіант: за допомогою ряду колон, колонади, оформити вхід в приміщення або хол.

Колонны в интерьереТакож, ви можете відокремити свої архітектурні конструкції за допомогою вмонтованого в стелю підсвічування - прекрасний варіант в тому випадку якщо ваші колони прикрашені розписом. Після цього прийому, ви з гордістю зможете назвати їх справжніми «арт-об'єктами».

Якщо вам до душі японський інтер'єр, і ви його  хочете втілити в свої апартаменти, тоді не забудьте про колони строгої геометричної форми з притаманним їм традиційним японським художнім розписом.

Якщо ви обрали приміщення в стилі вінтаж, який вирізняється особливою старовинною та ретро атмосферою, тоді вам необхідно зупинити свій вибір на штучно зістарених колонах. Для цього достатньо скористатися технікою нанесення штучних тріщин, кракле, або ж технікою патинування, золочення.

У приміщеннях середземноморського стилю колона може відмінно вписатися в інтер'єр в ролі маяка або щогли.

Для стилю хай-тек, модерн (як і в японському стилі) підійдуть колони строгої геометричної форми. Важливо, щоб архітектурні конструкції відповідали пропорціям приміщення.

Декоративні колони і інтер'єрКолонны в интерьере

Колони відмінно виглядають в заміських будинках і в невеликих приміщеннях, наприклад, міських квартирах. Якщо ви підберете колони, не порушивши загальні правила їх розташування, і відповідний розмір, тоді будьте впевнені: ви отримаєте гідний дизайн для свого будинку.

Використовувати колони можна в багатьох приміщеннях, незалежно від їх розміру: спальні, їдальні, у ванній, у вітальні і звісно у фойє.


Колонны в гостиной Найпопулярніше застосування колон
- у вітальні. Також, дуже часто ними оздоблюють каміни, поєднуючи їх з пілястрами. У приватних будинках відгороджують цими архітектурними елементами їдальню від самої вітальні, або ж сходові марші.

Колони в спальні можуть візуально відокремити ліжко від решти простору.

Простора ванна - неабияке, варте уваги місце для застосування колон. Колонами можна виділити дзеркало, що знаходиться там, або ж відгородити саму ванну. Спробуйте використовувати напівколони, поєднуючи їх з колонами, ви отримаєте винятковий дизайн.

На кухні колони також можуть виявитися далеко не зайвими. Ніщо краще стовбура не розділить кухню на зони. Вам необхідно приховати кабелі або вентиляційні труби, тоді і тут колона «прийде» до вас на допомогу.

З вище сказаного, ми бачимо, що колони - універсальна архітектурна конструкція, і її можна застосовувати в різних ситуаціях, і зовсім у різних інтер'єрах.

 

Колони в інтер'єрі (частина I)

 

 

 

Twój komentarz
captcha
Wysłać