Usługi
BLOG

Все про вітражі

Частина I

Історія вітражного мистецтва

Вітраж - панно зі скла, яке пропускає через себе світло, або ж - декоративна, орнаментна композиція в дверному або віконному отворі. У вітража є одне особливу властивість: його краса накладає вуаль оригінальності і таємничої неповторності на всю будову.

На сьогоднішній день слово «вітраж» в будівельній практиці все частіше використовують, як визначення часткового або цілковитого оформлення фасаду будівлі.

Вітражі були невід'ємною частиною прикраси храмів Галлії в V-VI ст., Потім вони стали популярні і в Німеччині, Англії. Піку своєї популярності вітражі досягли в епоху Середньовіччя. У приміщеннях з допомогою вітража регулювалося освітлення. Художнє ж оформлення створювало містичний образ - мерехтіння кольорових тіней.

Русь познайомилася з вітражами в епоху християнства. Завдяки Миколі 1 в багатьох палацах стали з'являтися вишукані вітражі, які вносило в кожне приміщення відчуття глибокого середньовіччя. Безумовно, вітражі були дуже популярні в ті часи, але коштували неймовірно великих грошей. До правління Миколи 1 російські майстри ще не були знайомі з технологією виробництва вітража.

Стилі вітражів

Багата фантазія художників породжує велике розмаїття вітражів. Вітраж - одне з найефектніших і виразних засобів в інтер'єрі. Ніяке оздоблення не зрівняється з вітражем по декоративності. Якщо ви хочете підкреслити основний задум конструкції, зробити акцент на стилі, тоді вам необхідно вдатися до вітражного мистецтва. Стиль вітража при дизайні інтер'єру набагато важливіший, ніж кольорова гама. Вітражі діляться на кілька основних категорій.

Класичний стиль вітража

Классический стиль витражаМалюнок класичного вітража повинен бути симетричним - це можуть бути геометричні візерунки або ж квіткові мотиви. Основна колірна гама скла - темні кольори і теплі пастельні тони. Класичний вітраж - ідеальне рішення для оформлення віконного або дверного пройому, міжкімнатної перегородки, а так само для дверей шафи-купе. Класичні вітражі унікальні, вони створюються за індивідуальним ескізом, всі роботи над ними проводяться вручну, з плином часу ціна цього витвору мистецтва збільшується.

Готичний стиль вітража

Готический стиль витража Релігійність - основна тематика готичних вітражів. Характерні кольори цього вітража: синій, золотий, зелений, фіолетовий, червоний, темно-червоний. Заворожуюче-таємничу атмосферу середньовіччя допоможуть створити свинцеві рами і пурпурове скло. У готичних вітражах застосовується ще така тематика, як зображення побутових сцен: лицарі, королі, праця ремісників, міське і сільське життя і, звичайно ж, міфологічні герої - єдинороги, дракони. Якщо у вас яскраві меблі, які виконані з природних матеріалів (червоне дерево, оксамит або шкіра) тоді готичний вітраж - це те, що вам необхідно.

Вітражі епохи Модерн

Витражи эпохи МодернВ основі цього вітража лежить морська тема стилю. Всі лінії на вітражі окреслюють морську хвилю. Вітражу в стилі модерн характерні не чисті фарби в розквіті, а півтони. Плавні і складні лінії, неабиякі контури решіток. Це чудові артефакти, реліквії, які з роками все вище і вище цінуються. Для даного вітража характерні приглушені тони, бліді відтінки, темне і пастельне скло.

Вітражі в стилі модерн - талановитий художній витвір. Вони найменш вибагливі з усіх стилів вітражів до інтер'єру. Вітражі даного стилю підходять до будь-якого інтер'єру. Але, варто відзначити особливо гармонійно цей вітраж виглядає в інтер'єрі хай-тек (ультрасучасному дизайні).

 

Все про вітражі (частина II)

 

 

 

Twój komentarz
captcha
Wysłać